ua en ru

В ООН заявили, що російська і сирійська авіація - винуватці цивільних жертв

В ООН заявили, що російська і сирійська авіація - винуватці цивільних жертв Фото: в ООН вважають російську і сирійську авіацію головними винуватцями цивільних жертв

Зафіксовані порушення прав людини з боку всіх учасників конфлікту в Сирії

Найбільше мирних жителів в Сирії загинули в результаті бомбардування сирійською та російською авіацією. Про це повідомляє DW.

Наголошується, що до таких висновків дійшли члени спеціальної комісії ООН по Сирії. У доповіді комісії також йдеться про те, що порушення прав людини здійснюються переважно урядовими силами.

Крім того, представники комісії відзначили важливість відновлення перемир'я в Сирії. Вони відзначили, що перемир'я, щодо якого була досягнута домовленість в лютому цього року, було надто коротким, хоча і присвоїло "вогник надії" для цивільних, які живуть у стані війни вже п'ять з половиною років.

Повідомляється, що спільна комісія ООН і Організації по забороні хімічної зброї встановила винуватців трьох випадків застосування хлорного газу і іприту - двічі говорилося про атаку урядових військ, в одному випадку - бойовиків "Ісламської держави". Ще у трьох випадках все вказувало на відповідальність урядових сил.

Нагадаємо, близько 30 тисяч курдів вийшли в суботу, 3 вересня, на вулиці Кельна, на демонстрацію проти політики президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана і з вимогою звільнити лідера Робітничої партії Курдистану (РПК) Абдуллу Оджалана.