ua en ru

В ООН заявили про 600 загиблих у Східній Гуті з початку військової операції

В ООН заявили про 600 загиблих у Східній Гуті з початку військової операції Фото: війна в Сирії (who.int)

Ще понад 2 тисячі людей було поранено

В ООН порахували кількість загиблих і постраждалих у сирійській Східній Гуті з моменту початку в регіоні військової операції урядових сил. У результаті бойових дій, за даними міжнародної організації, за два тижні з 18 лютого в передмісті Дамаска загинуло близько 600 людей, ще понад 2 тис. - поранено, передає Reuters.

За даними координатора гуманітарної допомоги ООН щодо сирійської кризи Паноса Моумціса, серед жертв операції - "десятки мирних жителів". Усі вони, за його словами, постраждали під час повітряних і наземних ударів, які були запущені "з повстанського анклаву в напрямку Дамаска". Подібну ситуацію Моумціс назвав "просто неприйнятною".

"Замість початку дії такого необхідного тут режиму припинення вогню ми продовжуємо спостерігати збільшення бойових дій, більшу кількість смертей і збільшення кількості тривожних повідомлень про голод (у Східній Гуті) і бомбардування лікарень", - сказав координатор гуманітарної допомоги ООН.

Про те, що відбувається, він також відгукнувся як про "масове карательство" мирних жителів.

Нагадаємо, 24 лютого 2018 року Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію про 30-денне гуманітарне перемир'я на всій території Сирії.