ua en ru

ООН зафіксувала 6 нападів на храми УПЦ Московського патріархату в Україні

ООН зафіксувала 6 нападів на храми УПЦ Московського патріархату в Україні Фото: акція біля храму УПЦ МП в Одесі (megafon.od.ua)

В ООН розповіли про релігійну нетерпимість на окупованому Донбасі

У період з 16 травня по 15 серпня 2018 року в Україні сталося 6 нападів на храми Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату. Про це йдеться в доповіді управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Повідомляється, що комісія ООН задокументувала шість нападів на храми УПЦ православної церкви Московського патріархату. Зокрема, 5 серпня 2018 року в Одесі на вхідних дверях трьох храмів були написані слова "Філія ФСБ". Поліція відкрила кримінальні провадження за двома з цих інцидентів.

Також комісія ООН розповіла про ситуацію з релігією на окупованому Донбасі. Зокрема, в "народних республіках" зобов'язали всі релігійні організації пройти "реєстрацію". Крім того, в червні в окупованому Донецьку закрили єдину діючу мечеть, в приміщення провели обшуки, а двох парафіян-мусульман допитали і змусили підписати зобов'язання не залишати "ДНР".

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що після отримання Томосу про автокефалію не допустить провокацій.

Також раніше повідомлялося, що Українська православна церква (УПЦ) Московського патріархату організовує протести, якщо її зобов'яжуть змінити назву.