ua en ru

ООН: Існує термінова необхідність захистити цивільне населення в Сирії від надмірного застосування сили

Існує термінова необхідність захистити цивільне населення в Сирії від надмірного застосування сили. До такого висновку прийшла спеціальна слідча комісія ООН за підсумками тижня роботи в цій арабській державі. У той же час експерти цієї комісії визнали, що сьогодні в Сирії "немає гуманітарної кризи національного масштабу".
З моменту початку заворушень у Сирії в березні цього року влада країни систематично відмовляла інспекторам ООН у відвідуванні країни. І тільки минулого тижня сирійське керівництво схвалило візит комісії ООН.
За даними комісії ООН, з початку масових антиурядових виступів в Сирії вбито більше 2,2 тис. чоловік. Члени цього органу відзначають, те, що сірійська влада не давала інспекторам ООН ознайомитися з рядом обставин має відношення до вказаних подій, передає ВВС.
Нагадаємо, напередодні пройшло засідання Ради безпеки ООН по Сирії, на якому США, Франція, Великобританія і Португалія зажадали ввести санкції щодо президента Сирії Башара аль Асада і його уряду. Росія не погодилася з цією пропозицією. Москва висунула свій варіант резолюції, що засуджує сірійську владу. При цьому в російському варіанті документа не було санкцій.