ua en ru

В ООН вирішили продовжити термін повноважень місії в Іраку ще на рік

В ООН вирішили продовжити термін повноважень місії в Іраку ще на рік Фото: ООН (un.org)

Термін повноважень місії продовжено до 31 липня 2018 року

Рада Безпеки ООН продовжила термін повноважень місії зі сприяння Іраку ще на один рік. Відповідна резолюція була прийнята на засіданні РБ ООН, передає ТАСС.

"У документі велика увага приділяється присутності на іракській території терористичного угруповання "Ісламська держава", яка "являє собою серйозну загрозу для майбутнього" країни. В РБ ООН наголосили, що "єдиним способом протистояти цій загрозі є спільна робота всіх іракців над вирішенням проблем безпеки, а також в політичній сфері". Довгострокове рішення проблеми нестабільності вимагає від політичного керівництва Іраку прийняття рішень, які об'єднають країну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Організація Об'єднаних Націй (ООН) 12 липня відновила наземні поставки гуманітарної допомоги населенню сирійської північної провінції Ракка.

Повідомляється, що в зазначених районах провінції зібралися люди, що втікали через військові дії у місті Ракка і околицях, де повстанці намагаються витіснити бойовиків угруповання "Ісламська держава".