ua en ru

В ООН розповіли про головне джерело доходів ІД

В ООН розповіли про головне джерело доходів ІД Фото: ООН

У числі фінансових джерел ІД використання нафти та інших природних ресурсів

Рада Організації Об'єднаних Націй (ООН) з прав людини назвала головні джерела фінансування терористичної організації "Ісламська Держава". Про це повідомляє AFP.

Наголошується, що серед фінансових джерел терористів організація вважає використання нафти та інших природних ресурсів окупованих територій, збір податків", конфіскацію, розграбування місць археологічних робіт, зовнішні пожертвування, внески за викуп.

"З'явившись і зміцнівши в Сирії та Іраку, багато в чому із-за тривалої нестабільності і конфліктів у цих країнах, ІД "одержує вигоду від потоку фінансових ресурсів і своїх зв'язків з траснаціональними злочинними угрупованнями і розширює свою дію на інші регіони", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, в 2015 році обсяг доходів ІД від продажу нафти і нафтопродуктів становив від 400 до 500 мільйонів доларів.

"Основними джерелами фінансування є використання нафти та інших природних ресурсів окупованих територій, збір податків", конфіскація, розграбування місць археологічних робіт, зовнішні пожертвування, внески за викуп та інші фінансові схеми, як, наприклад, використання інтернету та соціальних мереж для збору коштів", - заявив заступник глави всесвітньої організації

Нагадаємо, Рада Організації Об'єднаних Націй (ООН) з прав людини звинуватила владу Сирії в тому, що за їх наказом в країні здійснюються систематичні вбивства тисяч ув'язнених.