ua en ru

В ООН закликали ЄС не відсилати біженців до Угорщини

В ООН закликали ЄС не відсилати біженців до Угорщини Фото: в ООН вважають, що біженців не варто відправляти до Угорщини

У комісара ООН з прав людини вказують на погані умови утримання біженців в Угорщині

Управління верховного комісара ООН з прав людини закликало країни Європейського союзу не відправляти біженців та мігрантів, які прибули до них так званим "Балканським маршрутом", назад до Угорщини, доки вона не узгодить своє законодавство з нормами міжнародного права та ЄС. Про це йдеться у відповідній заяві, передає DW.

У ООН занепокоєні тим, що після набуття чинності 28 березня угорським законом щодо інтернування біженців і мігрантів в Угорщині утримують в розташованих уздовж кордону таборах на весь час процедури розгляду їхніх заяв про отримання статусу біженця.

Фахівці вказують також на погані умови утримання дорослих і дітей-біженців в цій країні: табори огороджено колючим дротом, а люди живуть у вантажних контейнерах.

"Станом на 7 квітня цього року близько 110 шукачів притулку, в тому числі й діти, мусили жити в таких умовах", - йдеться у заяві управлінні верховного комісара ООН з прав людини.

Тож у ООН закликали, поки Угорщина не узгодить своє законодавство щодо біженців з нормами міжнародного права та нормами ЄС, не відправляти шукачів притулку в цю країну.

Нагадаємо, в Угорщині влада просить громадян заповнити анкету під назвою "Зупинімо Брюссель", в якій запитує про ставлення до політики Євросоюзу, котра, на погляд угорських посадовців, загрожує незалежності країни.