ua en ru

ООН закликала країни прийняти 227 тисяч біженців

ООН закликала країни прийняти 227 тисяч біженців Фото: біженці (UNHCR Paula Bronstein)

З такою заявою виступили після загибелі 160 біженців у морі

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) закликало країни активізувати прийом мігрантів. Про це повідомляє Центр новин ООН.

"На сьогоднішній день в треті країни необхідно переселити 277 тисяч біженців, які знайшли тимчасовий притулок, в основному, в Греції, Італії, країнах Близького Сходу або Африки. Про готовність прийняти у себе шукачів притулку повідомили лише кілька держав. В цілому до УВКБ надійшли пропозиції на переселення у 2018 і 2019 роках лише 13 тисяч осіб", - йдеться в повідомленні.

З такою заявою в УВКБ виступили після повідомлень про те, що на цьому тижні в результаті декількох інцидентів в Середземному морі загинули або пропали безвісти 160 чоловік.

Відзначається, що 9 січня співробітники УВКБ посприяли лівійській береговій охороні, яка врятувала і доставила до берегів Лівії 279 біженців і мігрантів.

Нагадаємо, 8 січня спікер Міжнародної організації з міграції повідомив про те, що в аварії судна у Лівії загинули 64 біженця. Разом з тим загонам італійської берегової охорони вдалося врятувати 86 осіб. Аварія сталася 6 січня.