ua en ru

В аварії судна біля Лівії загинуло 64 біженці

В аварії судна біля Лівії загинуло 64 біженці Фото: африканські біженці (UNHCR UN Refugee Agency)

Водночас загонам італійської берегової охорони вдалося врятувати 86 осіб

Наслідком аварії судна з мігрантами, що 6 січня 2018 року затонуло поблизу берегів Лівії, стала загибель щонайменше 64 людей. Про це 8 січня повідомив речник Міжнародної організації з міграції (МОМ), передає DW.

Зазначено, що в перших повідомленнях про трагедію йшлось щонайменше про вісьмох загиблих. Тоді загонам італійської берегової охорони вдалося врятувати 86 осіб. Водночас, за словами самих врятованих, на борту затонулого судна, яким вони прагнули добутися до узбережжя Європи, було не менше 150 людей. Серед врятованих багато дітей та жінок.

Ця аварія стала першиму 2018 році випадком загибелі мігрантів у Середземному морі. Потерпілі перебували у воді декілька годин, перш ніж їх врятували.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поблизу берегів Лівії сили берегової охорони затримали судно з понад 200 біженцями. Зокрема зазначалося, що нелегальні мігранти перебували на судні біля берегів міста Карабуллі на заході Лівії. Крім того, було виявлено тіла двох біженців, причина смерті яких поки не відома.