ua en ru

ООН приступила до розробки міграційних стандартів

ООН приступила до розробки міграційних стандартів Фото: африканські біженці в Італії (webscreenshot youtube.com/BBC WORLD NEWS)

Країни-члени ООН мають намір прописати стандарти безпечної і впорядкованої міграції

Всі країни-члени ООН, крім США, приступили до консультацій по розробці всеосяжного пакту з міграції та біженців. Про це заявив голова Генеральної Асамблеї ООН Мирослав Лайчак на відкритті дебатів у Нью-Йорку у вівторок, 20 лютого, передає видання Deutsche Welle.

Зокрема, за його словами, в цьому документі будуть прописані "безпечні, впорядковані і зиждущиеся на правилах" стандарти міграції. Переговори по даним стандартам планується завершити до кінця 2018 року.

"У нас немає вибору - приймати міграційні потоки або відкидати їх. Вони є і виникають в світі. Мова йде про те, щоб знайти всесвітнє рішення для світового феномену", - заявив Лайчак.

У свою чергу тільки США відмовилися від участі в переговорах. Вони ще в січні заявили, що плани ООН несумісні з їх власної міграційною політикою. Угорщина також розглядала можливість відмови від участі у консультаціях, але, врешті-решт, передумала.

Відзначимо, що всі консультації по всесвітньому міграційній пакту проводяться на підставі постанови Генасамблеї ООН, прийнятого у вересні 2016 року. Тоді 193 країни-члена ООН одноголосно проголосували в підтримку декларації про наміри, що передбачає посилення захисту біженців і мігрантів, а також розширення підтримки тим країнам, які приймають більшість біженців.

Всього в рамках розробки світового міграційного пакту заплановано шість раундів переговорів, які повинні триватиме до липня. Згідно з прогнозами, документ буде підписаний на саміті в Марокко в грудні 2018 року.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, адміністрація Трампа збирається зменшити кількість соціальних програм для іммігрантів, які очікують дозволу на проживання в США, в тому числі допомоги на харчування та безкоштовне навчання дітей у дошкільних установах.