ua en ru

ООН припиняє програму продовольчої допомоги на Донбасі

ООН припиняє програму продовольчої допомоги на Донбасі Фото: WFP (wfp.org)

Причиною такого кроку в ОНН називають скорочення фінансування

Всесвітня програма з продовольства (WFP), створена під егідою Організації об'єднаних націй, припиняє свою дію на Донбасі. Про це сказав міжнародний аналітик та колишній речник спостережної місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, передає "Голос Америки".

"Світова програма з продовольства припиняє програму продовольчої допомоги на Сході України. Дипломатичний інструментарій вичерпано і творчі підходи не пропонуються в кризі на Сході України. Потрібно, щоб сторони виконували угоди", - повідомив Боцюрків.

Крім того, причиною такого кроку в ОНН називають скорочення фінансування. Тому програма сконцентрується на тих країнах та регіонах, де існує загроза голоду.

Згідно з офіційною інформацією WFP, з початку програми в Україні (листопад 2014 року - червень 2017 року) WFP надало продовольчу допомогу 970 тисячам осіб. Це ті мешканці Донецької та Луганської областей, котрі були більш вразливими і мали найбільші проблеми із забезпеченням продовольством. Це, переважно, самотні літні люди, матері-одиначки та особи із важкими хронічними захворюваннями.

Фото: звіт про діяльність WFP в Україні

Нагадаємо, у 2017 році всесвітня організація Червоний Хрест передала на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей близько 300 тис. ампул інсуліну.