ua en ru

Червоний Хрест передав близько 300 тис. ампул інсуліну на окупований Донбас

Червоний Хрест передав близько 300 тис. ампул інсуліну на окупований Донбас Фото: "Червоний Хрест" передав інсулін на Донбас (РБК-Україна)

Луганська і Донецька області отримають ліки порівну

Всесвітня організація Червоний Хрест передала на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей близько 300 тис. ампул інсуліну. Про це в ході круглого столу "Реінтеграція Донбасу: що зроблено в 2017 році" повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передає кореспондент РБК-Україна.

"Понад 150 тис. ампул інсуліну організація Червоний Хрест передала на непідконтрольну територію Донецької області", - сказав він.

За словами Туки, приблизно стільки ж ампул були передані на непідконтрольну Україні територію Луганської області.

Він також повідомив про те, що звернувся до в. о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун з проханням збільшити кількість бюджетних місць у медичних ВУЗах для можливості навчання студентів-переселенців.

"Я підписав лист Супрун про те, що відчувається нестача медичних працівників. Ми будемо думати про те, щоб збільшувати кількість бюджетних місць у медичних ВУЗах з тим, щоб студенти з Донбасу могли там навчатися", - сказав Тука.

Нагадаємо, на початку грудня на тимчасово непідконтрольні території України вирушили вісім автомобілів з вантажем гуманітарного призначення від Організації об'єднаних націй.