ua en ru

ООН надасть Молдові в період 2013-2017 рр. 217,3 млн дол. допомоги

Організація Об'єднаних Націй надасть Молдові в період 2013-2017 рр. рекордно високу суму допомоги, яка складе 217,3 млн дол. Як повідомили в молдовському уряді, це передбачає рамкову угоду про партнерство між ООН і Молдовою "До єдності в діях", яку підписали прем'єр-міністр Молдови Володимир Філат і постійний представник Програми розвитку ООН в Молдові Кааріна Іммонен.

Філат підкреслив, що спільні проекти, які впроваджуватимуться в Молдові за підтримки ООН, покликані сприяти підвищенню якості життя, зростанню кількості зайнятого в національній економіці населення, поліпшенню системи охорони здоров'я і викорінюванню бідності.

Планується, що, зокрема, допомога в розмірі близько 61,9 млн дол. буде направлена на проведення реформи в області юстиції і прав людини. Приблизно 123,2 млн дол. буде виділено на впровадження широкого кола програм для зниження рівня бідності, підвищення доступності інклюзивної освіти, а також підвищення якості послуг в області охорони здоров'я і соціального захисту. На реалізацію проектів у сфері захисту навколишнього середовища, пов'язаних з кліматичними змінами і протистоянню викликам, ООН виділить Молдові допомогу в сумі близько 32,2 млн дол.

Нагадаємо, ЄС і ООН в травні 2011 р. запустили в Молдові проект вартістю 14,56 млн євро для виробництва теплоенергії з біомаси.