ua en ru

ООН надала рекомендації щодо поліпшення дотримання прав людини в Україні

ООН надала рекомендації щодо поліпшення дотримання прав людини в Україні Фото: прапори ООН і України (twitter.com/Верховна Рада)

Члени організації заявили, що розуміють складність ситуації в Україні

Україні надали близько 200 різних рекомендацій щодо поліпшення ситуації з дотриманням прав людини у рамках Універсального періодичного огляду (УПО) Ради ООН з прав людини. Про це у ході прес-конференції повідомив керівник відділу ПРООН зі стратегічного розвитку, радник з питань демократичного врядування Маркус Бранд, передає кореспондент РБК-Україна.

"Близько 100 держав-членів надали приблизно 200 різних рекомендацій. Але вони розуміють складні обставини, у яких Україна перебуває зараз", - сказав він.

За його словами, програма розвитку ООН (ПРООН) має намір і далі працювати з Україною.

"Кожна держава має зобов'язання. Існують різні механізми і процедури підтвердження дотримання прав людини. УПО - це договір, за яким учасники не втручаються у процес дотримання прав людини, однак контролюють їхнє виконання. Їхня цінність полягає у реалізації цих рекомендацій", - повідомив Бранд.

"Через кілька років Україна звітуватиме про дотримання прав людини. Найбільш важливим є сам період реалізації у наступні 4,5 роки. Цей період містить моменти залучення представників медіа, громадських організацій та ін.", - додав він.

У ході конференції також обговорювалися результати звіту України у ООН у рамках УПО.

Нагадаємо, 16 листопада заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров висловив припущення, що РФ не прислухається до оновленої резолюції ООН по Криму.

"Коли приймаються подібні резолюції, у Криму завжди все відбувається навпаки - посилюються репресії", - повідомив він.