ua en ru

ООН підрахувала приблизну чисельність бойовиків ІДІЛ

ООН підрахувала приблизну чисельність бойовиків ІДІЛ Фото: бойовики ІДІЛ (фото з відкритих джерел)

За останні 16 місяців чисельність бойовиків значно скоротилася

Чисельність бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава" становить від 12 до 20 тисяч осіб. Про це йдеться в доповіді Ради безпеки Організації об'єднаних націй.

"Чисельність бійців ІДІЛ за минулі 16 місяців значно скоротилася і в даний час становить від 12 000 до 20 000 осіб. Одночасно сповільнилося приплив в Ірак і Сирійську Арабську Республіку іноземних бойовиків-терористів з цілого ряду районів. Однак тепер серйозну загрозу міжнародній безпеці створює повернення бойовиків в свої країни та їх переміщення із зони конфлікту в інші регіони", - йдеться в доповіді.

Також повідомляється, що фінансування ІДІЛ знаходиться на критичному рівні.

"З точки зору фінансування, ІДІЛ знаходиться на критичному етапі. Хоча в останні 16 місяців воно продовжувало погіршуватися, ІДІЛ продовжувало використовувати ті ж два основних джерела, які воно використало з моменту проголошення так званого "халіфату": вуглеводні та вимагання оподаткування. ІДІЛ раніше розпоряджається доходом в розмірі кількох десятків мільйонів доларів на місяць", - повідомляє Радбез ООН.

Нагадаємо, 7 червня бойовики терористичної організації "Ісламська держава" взяли на себе відповідальність за серію нападів в Ірані.