ua en ru

ООН оцінила ліквідацію наслідків криз за 10 років у 233 млрд доларів

ООН оцінила ліквідацію наслідків криз за 10 років у 233 млрд доларів Фото: Антоніу Гутерріш (flickr.com/un_photo)

Генсек ООН закликає вкладати більше коштів у попередження криз

За останні десять років міжнародна спільнота витратила 233 млрд доларів на гуманітарну, миротворчу діяльність і на допомогу біженцям. Про це на засіданні Генасамблеї ООН заявив генсек організації Антоніу Гутерріш, передає Центр новин ООН.

За словами Гутерріша, дані кошти були витрачені на ліквідацію наслідків криз, зокрема, на гуманітарну, миротворчу діяльність та надання допомоги біженцям. Він також підкреслив, що витрачені гроші на відміну від людських життів можна компенсувати.

"І тому, замість того щоб реагувати на кризи, ми маємо вкладати більше коштів в їх попередження", - заявив Гутерріш і підкреслив, що превентивна дипломатія не тільки допомагає рятувати людей, але й окупається економічно.

Крім того, за даними Світового банку, прийняття ефективних заходів по запобіганню криз може заощадити від 5 до 70 млрд доларів на рік. У той же час Гутерріш зазначив, що в ООН немає необхідних коштів на надання послідовної комплексної підтримки. Зокрема, Фонд миробудівництва наповнено лише на 250 млн доларів. У зв'язку з цим генсек ООН закликає довести статутний капітал фонду до 500 млн доларів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН готова стати платформою для розробки рішень з кібербезпеки.