ua en ru

ООН відправить ще один гумконвой в оточену Східну Гуту в Сирії

ООН відправить ще один гумконвой в оточену Східну Гуту в Сирії Фото: гумконвой ООН (nocha.org)

Попередній конвой не змогли повністю розвантажити через обстріли

Організація Об'єднаних Націй заявила, що планує відправити ще один конвой допомоги в оточений анклав Сирії в Східній частині Гути в четвер, після того як 14 з 46 вантажівок не змогли повністю розвантажити в понеділок через обстріл міста Дума. Про це повідомляє Reuters.

"Було прийнято рішення залишити (розвантаження) з міркувань безпеки, і не наражати на небезпеку безпека гуманітарних груп на місцях", - сказав Йенс Лерк з Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП).

Життя в підпіллі стало нормою в анклаві, підтримуваному повстанцями в кількості 400 тис. осіб, зазначає агентство.

"Багато сімей живуть у підвалах на протязі останнього місяця, а в деяких підземних сховищах чисельність "жителів" досягає 200 чоловік.деяких з яких було 200 чоловік", - розповів Крістоф Бульерак з ЮНІСЕФ.

За інформацією ЮНІСЕФ, щонайменше 1 тис. дітей були вбиті в Сирії в цьому році.

Нагадаємо, вчора, 5 березня, конвой Червоного Хреста привіз в Східну Гуту продовольство, борошно, а також медичне і хірургічне приладдя.

Разом з тим Управління ООН з координації гуманітарних питань заявило, що ООН не змогла забезпечити доставку найважливіших предметів медичного призначення в Східну Гуту в рамках конвою допомоги.