ua en ru

Гуманітарний конвой досяг Східної Гути в Сирії

Гуманітарний конвой досяг Східної Гути в Сирії Фото: район Східна Гута в Сирії (фото з відкритих джерел)

Конвой Червоного Хреста привіз продовольство, борошно і медичні і хірургічні приладдя

Конвой супроводу в понеділок увійшов в сірійське район Східна Гута, який протягом довгого часу піддавався бомбардуванням і хімічним атакам урядових військ. Про це повідомляє Міжнародний комітет Червоного Хреста, передає DPA.

"Конвой з 46-ти вантажівок включає в себе продовольство для 27,5 тис. людей, на додаток до пшеничного борошна, медичних і хірургічних виробів", - сказала представниця Червоного Хреста в Сирії Інги Седки.

Сирійські урядові сили нещодавно активізували напади на Гуту, де проживає приблизно 400 тис. чоловік. Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш описав положення в місті як "пекло на землі".

Разом з тим Управління ООН з координації гуманітарних питань заявило, що ООН не змогла забезпечити доставку найважливіших предметів медичного призначення в Східну Гуту в рамках конвою допомоги.

"Сьогодні вранці ООН і партнери були проінформовані про те, що багато запланованих медико-санітарні запаси, призначені для Гути, не можуть бути завантажені і не дозволені до заміни іншими життєво важливими елементами", - йдеться в заяві управління.

При цьому, уряд Башара Асада наклав заборону в останній момент, практично перед входом в обложений район. Проте влада пообіцяла пропустити більшу кількість вантажівок в четвер.

Єдине надання допомоги ООН Східній Гуті в цьому році відбулося 14 лютого, коли прибув конвой доставив допомогу для 7,2 тис. осіб.

Нагадаємо, в Сирії в контрольованому повстанцями районі Східна Гута почалося денне гуманітарне перемир'я у вівторок, 27 лютого.