ua en ru

В ООН звинуватили Трампа в утисках свободи слова в США

В ООН звинуватили Трампа в утисках свободи слова в США Фото: Зейд аль-Хуссейн (un.org)

Критика ЗМІ президентом США може спровокувати насильство щодо журналістів

Верховний комісар Організації Об'єднаних Націй з прав людини Зейд аль-Хуссейн заявив, що критика ЗМІ президентом США Дональдом Трампом може спровокувати насильство щодо журналістів, а також обмежує свободу слова в Америці. Про це повідомляє Reuters.

За словами комісара, свобода слова в США, яка є наріжним каменем конституційного ладу країни, піддається нападкам президента

"Це досить дивно, особливо коли думаєш про свободу слова не тільки як про наріжному камені Конституції США, але і багато в чому про те, що ООН захищає протягом багатьох років, і тепер ця сама свобода слова піддається нападкам з боку президента", - сказав аль-Хуссейн

Він зазначив, що така ситуація є "дивним поворотом подій, який може призвести до небезпечних наслідків.

За даними агентства, аль-Хуссейн прокоментував мова Трампа, в якій той обрушився на деякі ЗМІ за висвітлення його реакції на заворушення в Шарлоттсвилле. 22 серпня президент виступав перед своїми прихильниками в місті Фінікс, штат Арізона.

Нагадаємо, раніше представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав адміністрацію США припинити критику на адресу журналістів.