ua en ru

ООН виявила в Конго 17 масових поховань

ООН виявила в Конго 17 масових поховань Фото: ООН виявила в Конго нові поховання

В ООН заявляють, що щонайменше 74 людини, в тому числі 30 дітей, були вбиті солдатами

Слідчі ООН виявили 17 нових місць масових поховань у центральній частині Демократичної Республіки Конго і підготували звіти про зґвалтуваннях і вбивства, скоєні військовими, які розслідуватиме Міжнародний кримінальний суд, якщо уряд країни не впорається з цим. Про це повідомив верховний комісар ООН з прав людини Зейд аль-Хусейн, передає Reuters.

"Щонайменше 74 людини, в тому числі 30 дітей, були вбиті солдатами", - сказав він.

Зі слів комісара ООН, поховання були зроблені бійцями Збройних сил Конго після зіткнень з повстанцями угруповання "Камуина Нсапу" в період з 26 по 28 березня.

"Під час зіткнення в столиці провінції Кананга минулого місяця солдати, як повідомляється, застрелили щонайменше 40 людей і зґвалтували жінок і дівчаток", - додав він.

Уряд Конго, який регулярно спростовує твердження про порушення з боку своїх солдатів, заявляє, що проведе розслідування цих випадків після того, як побачить докази.

Нагадаємо, жителі села в Конго виявили останки двох експертів із Організації Об'єднаних Націй, а також їхнього конголезького перекладача, які зникли безвісти в березні в районі, охопленому сильним повстанням.