ua en ru

В ООН назвали червень найбільш кровопролитним на Донбасі в 2016

В ООН назвали червень найбільш кровопролитним на Донбасі в 2016 Фото: в ООН відзначили, що частина загиблих стала жертвою підривів на мінах

За червень 12 цивільних було вбито в зоні АТО, ще 57 осіб отримали поранення

Протягом червня 2016 року 12 цивільних осіб було вбито в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України, ще 57 осіб отримали поранення. Такі дані випливають зі щомісячної доповіді Управління з координації гуманітарних питань ООН (УКГВ).

Зокрема в ООН повідомили, що з 1 по 30 червня на Донбасі зафіксовано відчутні втрати з серпня 2015 року.

"Більшість жертв загинуло в результаті артилерійського обстрілу. Шестеро людей отримали вогнепальні поранення. При цьому частина загиблих стала жертвою підривів на мінах і саморобних вибухових пристроях", - йдеться в повідомленні.


За даними організації, головними осередками конфлікту залишаються західні і північні околиці Донецька, сюди ж відносяться: Горлівка, околиці Донецького аеропорту, Старомихайлівка, Озерянівка, Зайцеве, Ясинувата, Спартак, Докучаєвськ, Зайченко, Комінтернівське, Саханка, Ленінське, Новотроїцьке, Авдіївка, Мар'їнка, Станиця Луганська, Трьохізбенка, Дебальцеве.

"Загальна кількість загиблих із початку бойових дій на Донбасі досягла 9 470 осіб убитих, ще 21 880 осіб були поранені", - доповіли в ООН.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомляли про 9 449 загиблих на Донбасі (близько 2000 із них були цивільними).