ua en ru

В ООН назвали число українців, які постраждали в результаті конфлікту на Донбасі

В ООН назвали число українців, які постраждали в результаті конфлікту на Донбасі Фото: ООН (wikimedia.orgCpl. Janessa Pon)

4,4 млн українців постраждали від конфлікту на Донбасі

В ООН назвали число українців, які постраждали в результаті конфлікту на Донбасі. Про це в ході прес-конференції "План гуманітарного реагування на 2018 рік, Україна" заявив гуманітарний координатор системи ООН в Україні Ніл Уокер, передає кореспондент РБК-Україна.

"4,4 млн українців постраждали в результаті конфлікту на Донбасі. 3,4 млн потребують допомоги. План, який ми запускаємо сьогодні, охопить 2,3 млн людей, які проживають як на підконтрольній, так і на непідконтрольної території", - сказав він.

За його словами, це не є нормою.

"Ми намагаємося вирішити гуманітарні питання. Сьогодні ми просимо світове суспільство надати 187 млн доларів допомоги. Нам потрібна буде підтримка всього народу України. Ми всі підтримаємо українців, постраждалих від конфлікту", - додав він.

Так, в плані гуманітарного реагування вказані пріоритети гуманітарних організацій у наданні допомоги найбільш незахищеним верствам населення та діяльності щодо покриття цих критичних гуманітарних потреб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина виділить 750 тисяч євро на гуманітарну допомогу Україні.