ua en ru

Німеччина виділить 750 тисяч євро на гуманітарну допомогу Україні

Німеччина виділить 750 тисяч євро на гуманітарну допомогу Україні Фото: український і німецький прапори (twitter.com/kmda_official)

Цільовими територіями проведення заходів є Луганська й Донецька області

Уряд Німеччини і надалі надаватиме підтримку Мальтійській службі допомоги для продовження її проектів гуманітарної допомоги особам, які постраждали внаслідок триваючого конфлікту на сході України. Про це повідомляє прес-служба Посольства Федеративної республіки Німеччина.

"Для цього Німеччина додатково виділить близько 750 тисяч євро у 2018 і 2019 роках", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулих років країна виділила на це близько 1,2 мільйона євро.

Зазначають, що сама гуманітарна організація також зробить суттєвий власний фінансовий внесок у розмірі близько 400 тисяч євро для здійснення проектів.

Проект передбачає надання послуг з метою психосоціальної опіки постраждалим від конфлікту. Крім цього, здійснюється підвищення кваліфікації представників органів місцевої влади, гуманітарних закладів і служб підтримки у формі навчальних заходів.

"Цільовими територіями проведення заходів є Луганська й Донецька області, в яких будуть працювати мобільні команди, щоб дійти до тих, хто потребує допомоги, у віддалених районах (наприклад, вздовж лінії розмежування)", - зазначають у посольстві.

Мальтійська служба допомоги тісно співпрацює з партнерськими організаціями в Україні: ГО "Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій", а також Національним університетом "Києво-Могилянська академія".

Нагадаємо, 24 листопада президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі в Брюсселі (Бельгія) обговорили розміщення миротворців ООН на Донбасі.