ua en ru

Дату переговорів щодо Сирії в Астані перенесли на більш пізній термін

Дату переговорів щодо Сирії в Астані перенесли на більш пізній термін Фото: переговори по врегулюванню сирійського конфлікту (The Duran)

Нова дата переговорів ще не визначена

Переговори з питання врегулювання сирійського конфлікту, які повинні були відбутися 12-13 червня в Астані (Казахстан) перенесені на більш пізній термін. Про це повідомляє керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Казахстану Ануар Жайнаков, передає "Агентство Анадолу".

За словами, Жайнаракова, країни-учасники переговорів (Туреччина, Росія та Іран) продовжують консультації з метою визначення нової дати зустрічі. Казахстанську сторону поінформовано про майбутню порядку денному і учасників переговорного процесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий раунд мирних переговорів по вирішенню конфлікту в Сирії повинен був відбутися 12-13 червня в Астані. У МЗС Росії повідомляли, що в переговорах візьмуть участь РФ, Туреччина, Іран, представники уряду та опозиції Сирії, а також спостерігачі - Йорданія, США і ООН. В ході минулого раунду переговорів 3 травня 2017 року сирійська опозиція заявила про припинення участі у переговорах по врегулюванню сирійського кризи, які проходили в Астані.