ua en ru

ООН в 2017 році виділить допомогу 2,6 млн потерпілим на Донбасі, - Геращенко

ООН в 2017 році виділить допомогу 2,6 млн потерпілим на Донбасі, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко розповіла про план гуманітарного реагування ООН

Сума необхідної допомоги на 2017 рік становить 214 млн доларів

Згідно з Планом гуманітарного реагування для України, ООН в 2017 році виділить допомогу 2,6 млн постраждалим від конфлікту на Донбасі. Про це у Facebook повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

Геращенко зазначила, що, за словами координатора системи ООН Ніла Вокера, План гуманітарного реагування для України на 2017 рік включає 94 проекта.

"Згідно з Планом, буде надана допомога 2,6 мільйонам людей, що постраждали в результаті конфлікту. Сума необхідної допомоги на 2017 рік становить 214 млн доларів, з них 127 млн доларів є критично важливим порогом", - повідомила Геращенко.

За її словами, передбачається реалізація проектів у сферах водопостачання, санітарії та гігієни, охорони здоров'я, продовольства і забезпечення доходів, житла, освіти, логістики та багатоцільова грошова допомога.

"План передбачає допомогу нужденним по обидві сторони лінії зіткнення", - додала Геращенко.

Разом з міністром з питань окупованих територій взяла участь в запуску Плану гуманітарного реагування на 2017 рік,презе...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 5 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ООН знадобляться рекордні 22,2 млрд доларів для гуманітарних програм в 2017 році.