ua en ru

СТенограма онлайн-трансляції церемонії вручення "Золотого м'яча"

СТенограма онлайн-трансляції церемонії вручення "Золотого м'яча"
У Цюріху завершилася урочиста церемонія вручення "Золотого м'яча", який дістався в третій раз Кріштіано Роналду.

У Цюріху завершилася урочиста церемонія вручення "Золотого м'яча", який дістався в третій раз Кріштіано Роналду.

12 січня, 19:30
Цюріх
Вручення "Золотого м'яча"

І на цьому церемонія закінчується. Спасибі, що були з нами

І приз дістається Кріштіано Роанлду!

На сцену виходить легендарний Тьєррі Анрі, щоб вручити головний приз вечора - "Золотий м'яч".

Кращою футболісткою року стала німкеня Надін Кесслер.

Автором найкращого голу став колумбієць Хамес Родрігес, який він відправив у ворота збірної Уругваю на Чемпіонаті світу.

А от найкращим тренером у чоловічому футболі став наставник збірної Німеччини Йоахім Лев. Також на нагороду претендували Карло Анчелотті і Дієго Сімеоне.

Німецький тренер Ральф Келерман став найкращим тренером у жіночому футболі.

Президент ФІФА Йозеф Блаттер вручив "президентську нагороду" за внесок у поширення футболу отримав японський журналіст Хіросі Кагава.

СТенограма онлайн-трансляції церемонії вручення "Золотого м'яча"

Адессандро дель П'єро оголошує склад склад "збірної 2014 року":

Воротар: Мануель Нойер

Захист: Філіп Лам, Давид Луїс, Серхіо Рамос і Тьяго Сілва

Півзахист: Андрес Іньєста, Анхель Ді Марія і Тоні Крос

Напад: Кріштіано Роналду, Ліонель Мессі та Ар'єн Роббен

Починаємо нашу трансляцію церемонії вручення "Золотого м'яча".

Восени ФІФА та журнал France Football назвали імена трьох переможців голосування - португалець Кріштіано Роналду, аргентинець Ліонель Мессі і німець Мануель Нойєр. І якщо у перших двох будинку вже є по кілька нагород, то голкіпер "Баварії" вперше увійшов до списку претендентів.

Найменш імовірним переможцем є Лео Мессі. У нього вже є чотири нагороди кращого гравця світу. Але в цьому році він не показує гідну гру нагороди. Його "Барселона" залишилася без титулів. Лише яскравий виступ на Чемпіонаті світу, де Мессі довів свою команду до фіналу, може додати йому шансів, але п'ятий "Золотий м'яч" аргентинця вкрай малоймовірний.

Набагато більше шансів здобути свою третю нагороду у Кріштіано Роналду. І головна заслуга - перемога в Лізі Чемпіонів. Плюс до цьому "Реал" разом з Роналду дуже впевнено грає з самого початку сезону і є головним претендентом на перемогу в єврокубку. Правда, Роналду разом з португальської збірної провалив Чемпіонат світу, що явно повинна була відібрати у нього частину голосів.

Натомість, ці голоси перейшли до воротаря "Баварії" і збірної Німеччини Мануеля Нойєра. Його збірна тріумфом завершила бразильський Мундіаль. А "Баварія" виграла чемпіонат і Кубок Німеччини. Зате в Лізі Чемпіонів була нещадно бита "Реалом".

Додамо, що крім "Золотого м'яча" в Цюріху будуть вручені нагороди найкращому тренеру, автору найкрасивішого голу і футболістці року.