ua en ru

Онищенко заявив, що знаходиться в Лондоні

Онищенко заявив, що знаходиться в Лондоні Фото: нардеп знаходиться в Британії

При цьому в Україні в найближчі дні нардеп може бути оголошений в міжнародний розшук

Народний депутат Олександр Онищенко заявив, що знаходиться в Лондоні (Великобританія). Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала журналістка Світлана Крюкова.

"Я поїхав жити до Лондона!" - зазначив парламентар, відповідаючи на запитання журналістки про те, як у нього йдуть справи.

Онищенко готується до судів

На своїй сторінці в соцмережі Facebook нардеп підтвердив, що в даний час знаходиться Великобританії, де готується до судів з українськими правоохоронцями.

"По-перше, я офіційно перебуваю в Лондоні. На абсолютно законних підставах і в рамках абсолютно законного вільного переміщення. Саме тут ... готовий проходити всі належні юридичні процедури в рамках докази власної невинуватості в чому б то не було ", - написав Онищенко.

Також він додав, що столицю Британії він вибрав "перш за все, тому що мені потрібен максимально відкритий процес з публічної оцінкою доказів сторін. Це вкрай важливо з урахуванням немислимою пристрасті нинішніх українських правоохоронців до публічної брехні, фальсифікації свідчень і документів".

На думку Онищенко, в Британії чутливо ставляться до політичного підгрунтя і підтекстів у подібної категорії справ. Висунуті проти нього звинувачення нардеп назвав базуються "виключно на чутках, домислах, фальсифікації і домовитися про те, зроблених під примусом".


Нагадаємо, голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що депутат Верховної Ради України Олександр Онищенко скоро буде оголошений в міжнародний розшук.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенка у справі про газові махінації.

5 липня 2016 року Верховна Рада України зняла з Олександра Онищенка депутатську недоторканність і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. Нардеп покинув територію України і ховається від переслідування.