ua en ru

Онищенко перебуває в Німеччині, - адвокати

Онищенко перебуває в Німеччині, - адвокати Фото: Олександр Онищенко знаходиться в Німеччині

Онищенко в Німеччині домагається скасування ордера на арешт

Народний депутат Олександр Онищенко, якого в Україні підозрюють у причетності до "газових схемах" та викликають на допит за його заявами про корупцію у вищих ешелонах влади, знаходиться в Німеччині, передає DW з посиланням на адвокатів Онищенка.

За даними DW, Федеральне відомство юстиції Німеччини розглядає клопотання адвокатів Онищенка про скасування німецького ордера на арешт, незважаючи на який нардеп знаходиться на території Німеччини.

За словами захисту Онищенка, 13 грудня адвокати мають намір звернутися до суду, якщо відомство не відреагує на клопотання. Також повідомляється, що в Німеччині на нього оформлено маєток з центром підготовки наїзників, а сам нардеп протягом декількох років вкладав мільйони на маєток та сучасну стайню.

DW пише, що ці кошти надходили в Німеччину через низку юридичних осіб, а власністю в цій країні розпоряджається німецька фірма, якою володіє кіпрська Ostexpert Limited. Цій компанії також належить українська "Пласт", яка займалася видобутком газу в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну не надходила офіційна відмова Інтерполу в розшуку Онищенка.