ua en ru

В Омську будівельний кран впав на два автомобіля, четверо людей загинули

В Омську будівельний кран впав на два автомобіля, четверо людей загинули Фото: в Омську баштовий кран впав на дорогу

Ще двоє людей постраждали при падінні баштового крана

В Омську 26 жовтня чотири людини загинули і ще двоє постраждали при падінні баштового крана на проїжджу частину. Про це повідомляє прес-служба Слідчого управління СКР по Омській області.

"Кран впав на автомобілі Toyota RAV4 і" Газель ". В результаті падіння крана померли водій і пасажирка автомобіля RAV4 і малолітня дитина, крім того, друга дитина у віці 5 років з цього автомобіля, водій іншого автомобіля і кранівник були госпіталізовані з різними травмами. Незважаючи на надавану меддопомогу, згодом в лікарні помер водій автомобіля "ГАЗель", - наголошується в повідомленні прес-служби.

Губернатор Омської області створив спеціальну комісію для з'ясування всіх обставин падіння крана.

Пізніше правоохоронці затримали трьох підозрюваних у порушенні правил безпеки, яке спричинило падіння баштового крана і загибель чотирьох чоловік.

Затримані - засновник ТОВ "Група компаній Житлобуд Джаст Фіт Лайф", генеральний директор цієї компанії і начальник будівельної ділянки.

На думку слідчих, причиною трагедії стала недбалість працівників підрядної будівельної компанії, які не дотримали вимоги технічних регламентів по установці рейкового баштового крана.

В даний час двоє постраждалих - дитина і кранівник - залишаються в лікарні. Хлопчик протягом дня буде переведений з реанімації до травматологічного відділення.

Нагадаємо, у вересні у Мецці на головну мечеть обрушився кран. У результаті події загинули як мінімум 65 осіб і 154 отримали поранення.