ua en ru

Омолодження села можливе за 5-7 років завдяки державним програмам, - експерт

Омолодження села можливе тільки через державні програми, що дадуть ефект не раніше, ніж через 5-7 років. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова ради директорів групи компаній "Авангард" Олег Бахматюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Омолодження села можливе тільки через цінні державні програми, що дадуть ефект тільки через 5-7 років. І самі приватні компанії такого потужного ефекту дати не можуть. Вони зможуть тільки генерувати можливості держави на конкретних проектах, так звані "економічні ефекти" завжди будуть підштовхувати ті чи інші проекти локального характеру", - сказав Бахматюк.

Він також зазначив, що приватні компанії не можуть змінити ситуацію кардинально. "Але ми можемо змінити стосунки. Ми можемо дати більший ефект за рахунок інтеграції в економічні складові за рахунок побудови елеваторів, за рахунок інтеграції тваринницького напрямку... ми даємо робочі місця і маємо можливість ділитись маржинальністю. Перше - це оренда по принципу конкурентного середовища, друге -лояльність на території, на якій ти працюєш", - сказав Бахматюк.

Окрім того, коментуючи ситуацію з експортними митами, він зазначив: "Росія так ніколи не експортувала. Україна просто віддала свої ринки Росії. Ми зараз героїчно боремось з інфляцією... і не так би болісно боялися би цієї інфляції, і не так би сушили ринок, як зараз сушить НБУ банківський ринок".