ua en ru

Омелян заявив про поширення компроматів проти нього і МІУ

Омелян заявив про поширення компроматів проти нього і МІУ Фото: Володимир Омелян

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про публічну "антикампанію" проти міністерства нього як керівника з допомогою "надуманих" приводів, які супроводжуються наїздами силовиків на підприємства галузі. Про це він заявив на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Зокрема, за інформацією Омеляна, останнім часом проти нього і МІУ "за великі гроші пропонують розмістити замовні статті".

"Публічна антикампанія набирає обертів. Оскільки компромат відсутній, доводиться його вигадувати, притягувати за вуха. Так, найбільший приватний порт України (компанія "ТІС", - ред.) стає "російським активом", один з найбільших світових портових операторів "контролюється Іванющенком", компанія General Electric нікому не потрібна, тому що ми ремонтуємо локомотиви в депо", повернення Україні статусу транзитної держави прив'язують до міфічних знижок на користь російських компаній", - розповів міністр.

За його словами, явище "смотрящих" в галузі нікуди не зникло, а навпаки його намагаються узаконити в інституті держсекретарів, що, за словами Омеляна, як мінімум, на 5 років зафіксує корупцію в державних органах. Однак, як запевнив міністр інфраструктури, завданням держави було і залишається - забезпечення комфортних і прозорих умов для інвестора.

"Безумовно, це дуже не подобається тим, хто звик зловживати з поставками дизеля, постачати "запатентовані" товари, "днопоглиблювати" державний бюджет, "втрачати" державне майно, призначати "своїх" на посади для гарантії існування потоків. Вони це називають бізнесом, заробітками, хоча це банальні крадіжки. Так от, такого більше не буде! І справа навіть не в Омеляні. Справа - в часі. Він вже інший. Час вимагає від еліти відповідальності, жертовності. Інакше, зміни будуть швидкими та безжалісними. Ростов більше не приймає, бігти нікуди", - підкреслив глава МІУ.

Також Омелян заявив про хвилі "маски-шоу", проведених, зокрема, СБУ на підприємствах галузі, назвавши це "справжньою втратою для України". За його словами, МІУ підтримує будь-які перевірки, але демонстративні наскоки тільки відлякують інвестиції від країни.

"Коли мій заступник перебуває в Сінгапурі на переговорах, а її співрозмовник показує фото обшуку з автоматами, який в цей же день відбувається у сінгапурській компанії в українському порту або в компанії "ТІС", або, як зараз в порту Херсона - у зарубіжних інвесторів виникає питання - це точно рай для їхніх інвестицій?! Будь-яку перевірку - ми підтримуємо і готові все пояснити та надати. Але маски-шоу - це втрата для держави, а не досягнення", - резюмував міністр.

Відзначимо, що серед коментарів, залишених під постом міністра транспорту, свою думку також опублікував екс-глава МІУ Андрій Пивоварський, який зазначив, що "проти нього також велися брудні замовні кампанії".

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 23 листопада невідомі люди в масках заблокували входи на підприємство "Дельта Вілмар СНД" в порту "Південний", одного з найбільших в Україні виробників масложирової продукції. Як з'ясувалося пізніше, на підприємство прийшла перевірка податкової служби. 24 листопада СБУ провела обшуки на підприємствах найбільшого приватного стивідора "ТІС". СБУ вилучила документи, що стосуються днопоглиблювальних робіт, які компанія здійснила в акваторії порту "Південний" в 2006 році.

За словами працівників компанії, бійців спецпідрозділу привіз автобус, що належить Адміністрації морських портів України. 28 листопада СБУ почала перевірки у Херсонському морському порту. Причини перевірок поки невідомі.