ua en ru

Омелян розповів, коли Україна може перервати залізничне сполучення з Росією

Омелян розповів, коли Україна може перервати залізничне сполучення з Росією Фото: залізниця (pixabey)

Питання про припинення залізничного сполучення з РФ зараз розглядається "Укрзалізницею"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, коли може бути припинено залізничне сполучення з Російською Федерацією. Про це міністр повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Питання щодо залізничного сполучення з Російською Федерацією в першу чергу зараз розглядається "Укрзалізницею". Я думаю, про остаточне рішення ми зможемо повідомити в 2018 році. Є дві складові - це вантажне та пасажирське. Пасажирське - фактично у нас є єдиний російський потяг, який курсує у напрямку Кишинів-Москва та кілька українських поїздів у Крим і на Москву. Після аналізу, проведеного "Укрзалізницею", ми будемо готові прийняти урядове рішення відповідного характеру", - зазначив Омелян.

Крім того, міністр заявив, що Україна не зазнала фінансових втрат після того, як РФ запустила поїзда в обхід України.

"Насправді, щодо прямих збитків для "Укрзалізниці" - вони в розмірі однієї гривні на рік. Можливо, хтось не знає, але власне ця ділянка, через яку йшли транзитні поїзди, вантажні, пасажирські до півдня Російської Федерації - в свій час "Укрзалізниця" уклала угоду з РЗ про фактично безкоштовне транзитне проходження", - додав він.

Нагадаємо, 11 грудня Російська Федерація запустила поїзда в обхід України. Мова йде про 62 пари пасажирських поїздів і 30 пар вантажних поїздів, які раніше двічі перетинали кордон України.