ua en ru

Омелян розповів, скільки бюджет "Укрзалізниці" щорічно втрачає через корупцію

Омелян розповів, скільки бюджет "Укрзалізниці" щорічно втрачає через корупцію Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Мінімум 15 млрд гривень щорічно крадуть з бюджету "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, скільки бюджет ПАТ "Укрзалізниця" щорічно втрачає через корупції в компанії. Про це він розповів в прямому ефірі телеканалу UMN.

"За моїми оцінками, мінімум 15 млрд гривень щорічно крадуть з бюджету "Укрзалізниці" в приватні кишені. 15 млрд гривень - це будівництво швидкісного шляху між Одесою і Києвом. 15 млрд гривень в наступному році - це будівництво євроколії між Києвом і Львовом. Протягом двох років неграбежа у нас буде абсолютно новий транспортний коридор, який з'єднає нас з Європою. На третій рік закуповуємо сучасний рухомий склад і рухаємося по країні швидкістю 200 км/год. Це варто реформи? Варто. Це варто боротьби за "Укрзалізницю"? Варто", - сказав Омелян.

Нагадаємо, 16 листопада національна поліція провела близько 50 обшуків в шести регіонах України у справі зловживань в особливо великих розмірах і злочинній змові з метою корупційних доходів.

"Підозрюються громадяни Дубневичи, Михальчук, Костюк та інша весела компанія. Висновок - корупція на високому рівні є!" - повідомив Омелян.