ua en ru

Омелян розповів про прогрес у переговорах з Ryanair

Омелян розповів про прогрес у переговорах з Ryanair Фото: Володимир Омелян (yatsenyuk.org.ua)

До кінця року в Україні стане відомо про нових авіаперевізників

Українська сторона продовжує переговори з ірландською авіакомпанією-лоукостером Ryanair. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі "5 каналу".

"У нас просто зараз знялося з публічного обговорення питання Ryanair, але робота триває, прогрес є, прогрес хороший. І я вірю в те, що вони будуть літати в Україну", - зазначив він.

Також міністр інфраструктури висловив надію, що в цьому році стане відомо про нових перевізників в Україні.

"Більше того, я думаю, що в цьому році буде ще кілька приємних звісток про нових українських перевізників. Я думаю, що ринок розвивається настільки динамічно, що це дуже чіткий індикатор для багатьох компаній, сюди варто вкладати. Українці готові літати навіть при дорогих цінах, а якщо ціни будуть дешевшими, вони будуть літати в рази більше ", - зазначив міністр.

Нагадаємо, директор авіакомпанії "Авіалінії Антонова" Михайло Харченко розповів, що для співпраці з лоукостом Ryanair в аеродром у Гостомелі (Київська область) необхідно вкласти близько мільярда гривень. Він нагадав, що аеропорт "Бориспіль" після того, як не дійшов згоди з Ryanair, запропонував ірландській авіакомпанії розглянути можливість співпраці з гостомельським аеродромом.