ua en ru

В "Антонові" розповіли, скільки потрібно вкласти в аеродром в Гостомелі для роботи з Ryanair

В "Антонові" розповіли, скільки потрібно вкласти в аеродром в Гостомелі для роботи з Ryanair Фото: аеропорт в Гостомелі (wikipedia)

Аеродрому в Гостомелі потрібно близько 1 млрд гривень для розвитку інфраструктури

В аеродром в Гостомелі (Київська область) необхідно вкласти близько мільярда гривень для співпраці з лоукостом Ryanair. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив директор авіакомпанії "Авіалінії Антонова", якій належить цей аеродром, Михайло Харченко.

Він нагадав, що аеропорт "Бориспіль" після того, як не дійшов угоди з Ryanair, запропонував ірландській авіакомпанії розглянути можливість співпраці з гостомельським аеродромом. Після цього у прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулася робоча нарада, в ході якої глава уряду заявив, що аеродром Гостомеля повинен стати аеропортом для лоукостерів.

Харченко розповів, що для вивчення питання керівництво аеродрому залучило експертів і колег з інших аеропортів. Зокрема, за основу брали приклад аеропорту "Херсон", який обслуговує приблизно такий же пасажиропотік, як планував Ryanair возити зі столиці України - близько 150 тисяч осіб на рік.

"В інфраструктуру херсонського аеропорту вклали 400 мільйонів гривень. З урахуванням того, що у нас немає терміналу, необхідно близько півмільярда гривень для створення інфраструктури, яка дозволила б почати обслуговувати пасажирські рейси Ryanair. Крім того, приблизно стільки ж потрібно вкласти в ремонт під'їзних шляхів до аеропорту. У сукупності, для того, щоб приймати лоукостер, нам необхідний приблизно один мільярд гривень", - сказав Харченко.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує, що авіарейси Ryanair з'являться в Україні не пізніше осені 2018 року.