ua en ru

Омелян розраховує, що Кабмін до кінця місяця звільнить главу "Укрзалізниці"

Омелян розраховує, що Кабмін до кінця місяця звільнить главу "Укрзалізниці" Фото: Володимир Омелян

Для вирішення проблем "Укрзалізниці" необхідні кадрові рішення від Кабміну

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує, що Кабінет міністрів України до кінця місяця звільнить главу "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Омелян вважає, що для вирішення проблем "Укрзалізниці" потрібні кадрові рішення від Кабміну.

"Це проблеми управлінського характеру. Команда, на жаль, не дала потрібних результатів. Її звільнити треба було давно. Я сподіваюся, що в цьому місяці будуть прийняті відповідні рішення на рівні Кабміну", - заявив Омелян.

Крім того, за словами Омеляна, що основна проблема "Укрзалізниці" полягає в тому, що не вистачає локомотивів і вагонів.

"Хронічна проблема одна і та ж: локомотивів не вистачає, вагонів не вистачає. Тут питання, в першу чергу, управлінський. Як тільки буде змінена команда на якісну, ми зможемо говорити про те, що ми готові йти назустріч бізнесу. На жаль, Одеська залізниця протягом останнього місяця не змогла забезпечити нормальну роботу близько десяти поїздів, що призвело до колосальних збитків. Про це в пресі не йдеться, але це сумний факт. Подібна ситуація двічі була у березні. Зараз це вже третій раз. Такі речі неприпустимі", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України дасть оцінку діяльності глави "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна після проведення аудиту компанії.