ua en ru

Омелян оцінив реалістичність транспортної стратегії 2030

Омелян оцінив реалістичність транспортної стратегії 2030 Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Міністр розповів про необхідність дати можливість конкуренції всім видам транспорту

Міністр інфраструктури Володимир Омелян оцінив реалістичність транспортної стратегії 2030. Про це він розповів в інтерв'ю "Дивись.info".

"Ми зараз говоримо про стратегію 2030 і вона реалістична за умови зміни самої України. За умови зміни уряду в контексті good governors, за умови зрушень в корупції, за умови дійсно відкриття України для зовнішніх інвесторів", - заявив Омелян.

За його словами, тоді стратегія дасть навіть більший результат, ніж очікується зараз. А якщо залишити "все як є", то виконати плани стратегії не вдасться.

"Я тут не песиміст, ми спілкуємося з колегами з інших країн, ці ж плани дій, які розробляються в Німеччині на 5-10 років вперед, виконуються в кращому разі на 50%. Ми повинні давати покажчик, до чого ми йдемо. Ми повинні переходити на сучасні системи, які є більш енергоефективними і менш енергозатратними", - додав Омелян.

Міністр також розповів про необхідність давати можливість конкуренції між усіма видами транспорту, наприклад - розвивати річку і карго авіацію.

"Цифрова інфраструктура, електрокари - ці речі, які з'являються сьогодні, їх ще стратегії, умовно, 2012, в 2014 році неможливо було передбачити, тому що цього не було. Це вже нова реальність, напрям якої йде ЄС і найбільш модерні країни світу. Ми повинні бути з ними", - резюмував глава Міністерства інфраструктури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Омеляна, що на сьогоднішній день в Україні працює менше десяти аеропортів.