ua en ru

Омелян і Кутовий найближчим часом можуть бути відправлені у відставку, - політолог

Омелян і Кутовий найближчим часом можуть бути відправлені у відставку, - політолог Фото: Дмитро Джангіров

Джангіров вважає, що обидва міністра - "чужі" для прем'єр-міністра люди

Міністр інфраструктури Володимир Омелян і глава МінАПКТарас Кутовий найближчим часом можуть бути відправлені у відставку. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав політолог Дмитро Джангіров з посиланням на одного з депутатів Верховної Ради.

"В перших рядах "на вихід" – глави Мінінфраструктури Володимир Омелян та МінАПК Тарас Кутовий. У ВР вже почали торгуватися "ф'ючерси" на ці посади, а ініціатором відставок виступає прем'єр-міністр", - розповів експерт.

Політолог вважає, що обидва міністра - "чужі" для прем'єр-міністра люди, нав'язані коаліцією. Він переконаний, що у них немає досягнень на своїх постах й "тягнеться шлейф публічних скандалів, що серйозно псує імідж уряду".

"Відставка Омеляна – цілком логічний фінал програшу боротьби за фінансові потоки "Укрзалізниці", яку перепідпорядкували безпосередньо Кабміну; на останньому Кабміні голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун заявив, що компанія за 2016 рік втратила більше 1 млрд грн через корупційні схеми", - пише він.

Тараса Кутового політолог звинуватив у нездатності "припинити виробництво контрафактного спирту" на підприємствах підконтрольного йому ДП "Укрспирт", що вивело його у "топи" списку "втрат молодих реформаторів".

При цьому, за даними Джангірова, міністр охорони здоров'я Уляна Супрун поки залишається на своїй посаді.