ua en ru

Омелян: Дніпропетровська ОДА демонструє якісні зміни в дорожній галузі

Омелян: Дніпропетровська ОДА демонструє якісні зміни в дорожній галузі Фото: Володимир Омелян та Юрій Голік (прес-служба)

Омелян перебуває з робочим візитом у Дніпропетровській області

Дніпропетровська облдержадміністрація демонструє якісні зміни в дорожній галузі. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ході робочої поїздки у Дніпропетровську область.

Зокрема, міністр зазначив, що відремонтована обласною владою дорога М-08 Дніпро-Запоріжжя, досягла пропускної здатності в 20 тисяч автомобілів на добу.

"Коли говорять, що в Україні немає людей, які здатні робити якісні зміни, то Дніпропетровська область та Валентин Резніченко показують - такі люди є. Коли кажуть, що нічого не змінюється, то Дніпропетровська область показує - якісні зміни можливі. І ці зміни вже відбуваються. Ми бачимо абсолютно нову трасу між Дніпром і Запоріжжям, якої не було з десяток років. Вона зроблена за дуже короткий проміжок часу", - сказав Омелян.

До цього року траса Дніпро-Запоріжжя перебувала в занедбаному стані. Будівництво шляхопроводу на об'їзній навколо Дніпра почалося в 2012 році, але через брак фінансування було припинено. У 2018 році будівельні роботи відновила Дніпропетровська облдержадміністрація. Роботи велися з кінця квітня цього року. Крім капітального ремонту самої траси, був введений в експлуатацію міст на окружній навколо Дніпра.

"На інфраструктурний об'єкт, який простояв покинутим шість років, з обласного бюджету виділили більше 40 млн грн. Додаткові кошти - результат реформи децентралізації президента України Петра Порошенка", - зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

"Рік тому на цьому ж місці ми дивилися з Володимиром Омеляном на недобудову, яка навіть не нагадувала міст. Новий шляхопровід побудували за 65 днів, і сьогодні він відкритий для автотранспорту. Зараз жителі та гості Дніпра їздять не "петлею" через поле, а по рівній, ідеальній, капітально відремонтованій дорозі", - зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голік.

Загальна вартість ремонту Н-08 - понад 1 млрд гривень.

За минулі три роки Дніпропетровська ОДА відремонтувала близько 500 комунальних доріг, ще 130 оновлюються в цьому році: на 116 об'єктах завершено ремонт асфальтового покриття, ще на 14 роботи тривають.