ua en ru

Омелян анонсував призначення нового глави Адміністрації морських портів

Омелян анонсував призначення нового глави Адміністрації морських портів Фото: Володимир Омелян

МІУ розпочало реформу морської галузі

Голова Міністерства інфраструктури України Володимир Омелян анонсував призначення нового в.о. глави Адміністрації морських портів, передає прес-служба МІУ.

Так, за його словами, МІУ розпочало реформу морської галузі, і ключовою у цьому процесі є реформа державного підприємства "АМПУ".

"Це державне підприємство залишається зразком неефективності, корупції та зловживань. Виникає багато запитань і з приводу керованості АМПУ. Всі наші рішення блокуються або ігноруються. Тому ми змінюємо керівництво АМПУ, що стане першим кроком у масштабній реформі морської галузі", - наголосив Омелян.

Міністр повідомив, що відповідні зміни були анонсовані ним ще на початку грудня 2016 року.

"Можливо, саме це спонукало керівництво, яке ми наразі змінюємо, виписати собі премії за грудень у розмірі від 700 тис. гривень до 1,5 мільйонів гривень на особу. І це тільки офіційні премії. Можна тільки уявити масштаби зловживань на державному підприємстві", - зазначив Омелян.

Голова МІУ поінформував, що міністерство призначило в.о. голови ДП "АМПУ" Сергія Гронського, однак це тимчасовий захід з метою встановлення нормального робочого діалогу між міністерством та АМПУ. За його словами, вже цього тижня буде призначено нового в.о. керівника АМПУ - Райвіса Вецкаганса.

Омелян наголосив, що зміна керівництва АМПУ - один з етапів реформування морської галузі.

"Повноцінна реформа передбачає створення Морської адміністрації, яка візьме на себе всі завдання АМПУ. Також буде проведено суттєву оптимізацію структури та персоналу підприємства. Отже, питання номер один - зміна керівництва, реформа і паралельно з цим - корпоратизація, як цього вимагає українське законодавство", - розповів міністр.

Нагадаємо, у грудні 2016 року голова Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що за фактом корупції в Адміністрації морських портів України (АМПУ) проводиться розслідування.