ua en ru

Омельченко обіцяє запровадити соціальне медстрахування і повернути "соцліки"

Кандидат на посаду міського голови, лідер партії "Єдність" Олександр Омельченко обіцяє запровадити соціальне медичне страхування і повернути "соціальні ліки". Омельченко про це заявив в ході представлення планів його команди після місцевих виборів.

"Зробимо акцент на впровадженні соціального медичного страхування - системи, яка буде працювати за формулою "багаті платять за бідних". Така модель базується на принципі соціальної справедливості, коли страхові внески перерозподіляються, і від більш забезпечених громадян йдуть на підтримку бідних, непрацездатних, найбільш незахищених верств населення", - підкреслив Омельченко.

Крім того, політик обіцяє повернути малозабезпеченим киянам можливість недорого купувати медикаменти, а окремі види медичної продукції отримувати безкоштовно.

"Ми відновимо контроль за цінами на так звані "соціальні ліки" в столичних аптеках, зробимо їх доступними для людей. Необхідно повернути безкоштовне забезпечення інсуліном киян, окулярами, слуховими апаратами, зубними протезами, протезами жіночої молочної залози, як це було під час моїх минулих каденцій", - упевнений екс-мер столиці.

Для працівників медичних установ, включаючи молодший персонал, реформою передбачено гарантовані надбавки до окладу.