ua en ru

У омбудсмена розповіли про ризики "помилувань" на окупованому Донбасі

У омбудсмена розповіли про ризики "помилувань" на окупованому Донбасі Фото: Павло Лисянський (facebook.com/pavllis)

Вчора стало відомо про перші таки помилуваннях в "ЛНР"

Оголошене в самопроголошеній "Луганській народній республіці" помилування двох засуджених може запустити механізм торгівлі помилуваннями на окупованому Донбасі. Про це в коментарі РБК-Україна розповів представник уповноваженого Верховної ради з дотримання прав жителів Луганської та Донецької областей Павло Лисянський.

За словами Лисянського, оголошене в "ЛНР" помилування двох осіб може запустити механізм торгівлі помилуваннями. Він також зазначив, що раніше окупаційна влада нікого таким чином не звільняла.

"Швидше за все, зараз ці помилувані приїдуть на територію України, і одного з них заарештують, тому, що Україна не визнає законів "ЛДНР"... Корупція в тому, що вони торгують цими помилуваннями, а родичі ув'язнених змушені за це платити. Це запустить механізм нових арештів, щоб продовжувати торгувати помилуваннями", - додав він.

Відзначимо, що мова йде про помилування ватажком "ЛНР" Леонідом Пасічником двох засуджених Олександра Шестакова, якого місцеві "суди" засудили до позбавлення волі в 2017 році, і В'ячеслава Петрова. Останній був засуджений ще в 2008 році.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що представники окремих районів Луганської області заявили про готовність передати Україні ув'язнених, які були засуджені до 2014 року.

Раніше Служба безпеки України оголосила в розшук "премьер-міністра ЛНР" Сергія Козлова.