ua en ru

СБУ оголосила у розшук "прем'єр-міністра ЛНР"

СБУ оголосила у розшук "прем'єр-міністра ЛНР" Фото: Сергій Козлов (з відкритих джерел)

СБУ розшукує Сергія Козлова, який є колишнім українським військовим

Служба безпеки України (СБУ) оголосила у розшук "прем'єр-міністра" так званої "Луганської народної республіки" ("ЛНР") Сергія Козлова. Про це йдеться у повідомленні СБУ у Facebook.

Як зазначається, Козлов - колишній український військовий, екс-полковник Служби цивільного захисту. Зрадивши присязі, він спочатку очолив "штаб народної міліції ЛНР", а потім став "прем`єр-міністром" псевдореспубліки.

"Ця неповажна людина наразі переховується від української Феміди на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук. Матеріали кримінального провадження, відкритого за злочини проти основ національної та громадської безпеки, скеровано до суду", - йдеться у повідомленні.

СБУ оголосила у розшук "прем'єр-міністра ЛНР"

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що після вбивства ватажка "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка, яке сталося 31 серпня в центрі Донецька, Сергій Козлов тимчасово покидав окупований Донбас.

Додамо, також повідомлялося, що оточення вбитого ватажка "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка намагається втекти з окупованих територій.

Крім того, повідомлялося, що за словами спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера, наслідки вбивства Захарченка призвели до того, що Російська Федерація отримала більш жорсткий контроль над "республіками" Донбасу.