ua en ru

Омбудсмен РФ розповіла про стан здоров'я Сенцова

Омбудсмен РФ розповіла про стан здоров'я Сенцова Фото: Олег Сенцов (facebook.comNashePrykarpattia.jpg)

Москалькова відповіла на звернення Денисової про стан здоров'я Сенцова

Омбудсмен Росії Тетяна Москалькова відповіла на звернення Уповноваженої Верховної ради з прав людини Людмили Денісової про стан здоров'я політв'язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова. Про це Денисова повідомила у себе на сторінці Facebook.

"Нарешті отримала відповідь від Уповноваженого РФ на одне з моїх численних звернень про стан здоров'я Олега Сенцова", - повідомила вона.

За словами Москалькової, стан здоров'я Сенцова "не погіршився, йому продовжують колоти внутрішні ін'єкції, а також надають підтримуючу суміш".

Омбудсмен РФ розповіла про стан здоров'я Сенцова
Омбудсмен РФ розповіла про стан здоров'я Сенцова

Фото (facebook.com/denisovaombudsman)

Також вона повідомила, що Сенцов знову відмовився від госпіталізації в Лабитнангську міську лікарню. Зазначимо, що він, нібито, "посилається на відсутність хвороби і задовільні умови утримання та лікування в медичній частині колонії".

При цьому Денісова нагадала справжню причину його відмови.

"Оскільки в міській лікарні до нього відносяться жахливо. Йому не надають належної медичної допомоги і тиснуть психологічно", - повідомила вона.

На питання про швидкий обмін політв'язнями, Москалькова в черговий раз повідомила, що у неї немає таких повноважень.

Омбудсмен РФ розповіла про стан здоров'я Сенцова

Нагадаємо, сьогодні на сайті парламенту Канади зареєстрована петиція на підтримку українських політв'язнів. Вчора повідомлялося, що петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.