ua en ru

Олланд привітав Макрона з перемогою в першому турі президентських виборів

Олланд привітав Макрона з перемогою в першому турі президентських виборів Фото: президент Франції Франсуа Олланд

Після першого етапу президентських виборів Емманюель Макрон набрав 23,3%

Президент Франції Франсуа Олланд привітав колишнього міністра економіки країни Емманюель Макрона з перемогою на першому етапі президентських виборів. Про це повідомляє AFP у своєму Twitter.

Як повідомлялося раніше, після першого етапу президентських виборів Емманюель Макрон набрав 23,3%, передає Franceinfo. Марін Ле Пен отримала 21,6% голосів. Франсуа Фійон набрав 20,1%.

У свою чергу, колишній прем'єр Франції Франсуа Фійон визнав свою поразку на президентських виборах. Він також повідомив, що на виборах буде голосувати за колишнього міністра економіки Еммануеля Макрона. Своє рішення він пояснив тим, що лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен може привести країну до провалу.

Кандидат від правлячої партії соціалістів Бенуа Хамон також закликав голосувати за Макрона. За попередніми результатами першого етапу, він набрав всього 6,2% голосів. Хамон заявив, що його партія пережила "історичний удар".

Нагадаємо, згідно з соцопитуваннями, у другому турі президентських виборів у Франції переможе Макрон, набравши 62% голосів виборців.