ua en ru

У другому турі президентських виборів у Франції переможе Макрон, - соцопитування

У другому турі президентських виборів у Франції переможе Макрон, - соцопитування Фото: вибори у Франції

Макрон отримає 62% проти 28% у Марін Ле Пен

У другому турі президентських виборів у Франції перемогу здобуде лідер руху "Франція на марші" Еммануель Макрон. Про це свідчать дані соцопитувань, проведених Ipsos, повідомляє Bloomberg.

Згідно з результатами соцопитувань, Макрон отримає 62% проти 28% у Марін Ле Пен. Статистична похибка оцінюється на рівні 2%.

Як повідомлялося раніше, згідно з даними екзит-полів, проведених всіма ключовими французькими соцслужбами, у другий тур виходять Еменуель Макрон і Марін Ле Пен. Макрон в першому турі президентських виборів набрав 23,7% голосів виборців, а Ле Пен - 21,7%. Консерватор, представник партії "Республіканці", екс-прем'єр Франсуа Фійон і крайній лівий кандидат Жан-Люк Меланшон набрали однакову кількість голосів - 19,5%.

Після оголошення перших результатів першого туру виборів, екс-міністр економіки Макрон заявив, що французи "сьогодні однозначно перегорнули сторінку у французькій політичній життя". Він зазначив, що виборці висловили своє прагнення до змін. Його політична сила, сказав Макрон, прагне закріпити цей успіх і на парламентських виборах.

У свою чергу керівник передвиборного штабу Ле Пен Давид Рашлинь заявив, що другий тур виборів президента стане "референдумом за або проти глобалізації". Депутат від "НФ" Маріон Марешаль-Ле Пен, племінниця голови партії, назвала вихід політика у другий тур виборів президента "історичною перемогою патріотів".

Нагадаємо, під час протестів у Франції затримані три людини.