ua en ru

Олланд вимагає від французьких банків публікувати повний список своїх "дочок"

Президент Франції Франсуа Олланд заявив про необхідність оголосити безжальну війну багатіям, які ховають свої гроші на секретних рахунках, а заодно й усім, хто їм у цьому допомагає.

"Податкові притулки повинні бути знищені, і в Європі, і в усьому світі, це необхідно, що зберегти робочі місця", - заявив Олланд, зазначивши, що буде вважає таким податковим притулком будь-яку країну, яка відмовилася співпрацювати з французькими податковими службами.

Президент особливо відзначив, що в якості одного із заходів по боротьбі з відходом французів від податків французькі банки будуть зобов'язані повідомити контролюючим органам про свої "дочірні" структури в інших країнах.

"Французькі банки повинні будуть щорічно публікувати повний список своїх дочірніх структур, де б вони не працювали, по кожній країні", - заявив Олланд, підкресливши, що звітувати банкірам доведеться про рід діяльності цих "дочок".

Президент Франції також повідомив про підготовку створення в країні особливої ​​державної служби, завданням якої стане контроль за майном міністрів, великих чиновників і парламентарів.

Нагадаємо, що в березні 2013 р. був змушений піти у відставку один з членів уряду Франції - міністр бюджетного планування Жером Каузак, викритий у приховуванні секретних рахунків в іноземному банку.

Читайте також: Глава ЦБ Франції запропонував "заморозити" пенсії на два роки