ua en ru

Олланд має намір скоротити бюджетні витрати Франції на 50 млрд євро

Французький Президент Франсуа Олланд має намір домогтися скорочення державних витрат на 50 млрд євро (68 млрд дол.) у 2015-2017 роках з метою оздоровлення державного бюджету

Французький Президент Франсуа Олланд має намір домогтися скорочення державних витрат на 50 млрд євро (68 млрд дол.) у 2015-2017 роках з метою оздоровлення державного бюджету, передає Associated Press. Про це стало відомо в ході третьої за рахунком прес-конференції Олланда на посту Президента, що проходить в Єлисейському палаці.

Соціаліст Олланд зайняв свій пост в 2012 р., і однією з його ключових передвиборних обіцянок було уникнути хворобливих заходів жорсткої економії в боротьбі з наслідками європейської боргової та глобальної фінансово-економічної кризи в тому вигляді, в якому вони застосовувалися в сусідніх Іспанії та Італії. Однак у результаті державний борг і бюджетний дефіцит Франції перевищили допустимі в рамках Євросоюзу норми. Економіка країни, тим часом, пережила дві рецесії, і показник економічного зростання у Франції очікується на дуже слабкому рівні 0,2% за 2013 р.

Президент оголосив про скорочення держвидатків в середньому на 4% за всіма статтями.

Олланд зараз вкрай непопулярний у Франції в силу неефективної економічної політики, він також знаходиться під тиском через повідомлення, що з'явилися в ЗМІ, про те, що президент нібито має таємний любовний зв'язок з актрисою Жюлі Гайе.