ua en ru

Олланд і Меркель відзначили "недостатній" прогрес щодо конфлікту на Донбасі

Олланд і Меркель відзначили "недостатній" прогрес щодо конфлікту на Донбасі Фото: Меркель, Путін і Олланд

У більшості випадків порушниками перемир'я є бойовики

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд під час телефонної розмови з Президентом Росії Володимиром Путином заявили про недостатній прогрес щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє AFP з посиланням на джерело, близьке до французького Президента.

Як зазначило джерело, Олланд і Меркель під час 45-хвилинних переговорів назвали прогрес щодо врегулювання конфлікту на Україні "недостатнім".

Як повідомляє DW з посиланням на представника німецького уряду, Меркель в ході бесіди зазначила "тривожну кількість порушень перемир'я" на Донбасі.

Канцлер Німеччини призвела інформацію ОБСЄ, згідно з якою у більшості випадків порушниками режиму припинення вогню є бойовики, яких підтримує Росія.

Нагадаємо, раніше в Кремлі також повідомляли про телефонній розмові Путіна, Меркель і Олланда. Зазначалося, що співрозмовники обговорювали заплановану на 23 червня в Парижі зустріч у "нормандському форматі" (Росія, Німеччина, Франція, Україна) на рівні міністрів закордонних справ і чергове засідання контактної групи і профільних робочих підгруп в Мінську.