ua en ru

Олланд ініціює продовження переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі в Нормандському форматі

Олланд ініціює продовження переговорів по врегулюванню ситуації на Донбасі в Нормандському форматі
Президент Франції Франсуа Олланд запропонував Президенту України Петру Порошенку продовжити переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі в Нормандському форматі.

Президент Франції Франсуа Олланд запропонував Президенту України Петру Порошенку продовжити переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі в Нормандському форматі. Така пропозиція від французького Президента прозвучала в ході телефонної розмови з Президентом України, передає прес-служба Порошенка.

"Олланд висловив стурбованість щодо стану виконання мінських домовленостей, особливо в контексті псевдо-виборів, намічених на 2 листопада. Вони, як переконаний Президент Франції, - суперечать мінським домовленостям, які були визнані всіма сторонами, включаючи Росію, під час міжнародних переговорів у Мілані. У цьому контексті Президент Франції запропонував продовжити пошук врегулювання цієї проблеми у багатосторонньому, зокрема Нормандському форматі", - йдеться в повідомленні.

При цьому Порошенко висловив готовність продовжити багатосторонній діалог.

Нагадаємо, 17 жовтня в Мілані відбулася зустріч в Нормандському форматі за участю глав Росії, України, Німеччини та Франції.